• Home
  • Trainingsschema's

Trainingsschema's

Nog tien weken voor een geslaagde ABSoluut Gent 10 Mijl: wij helpen je tijdens de voorbereiding

Komende maandag hebben we nog tien weken om ons klaar te stomen voor een geslaagde ABSoluut Gent 10 Mijl op 18 september 2022. Wie gebruikt maakt van onze gratis trainingsschema’s zit dan halfweg de voorbereiding. De herstelweek is een goed moment om even stil te staan bij hoe het loopt. Ook dan nog instappen in een van onze vier schema’s kan perfect. Heb je geen of weinig loopervaring? Laat je dan niet afschrikken en schrijf je in voor onze 5 mijl. Hoe loopt jouw voorbereiding op de ABSoluut Gent 10 Mijl? Met nog tien weken te gaan, is het een goed moment om daar even bij stil te staan. Loopcoach en kinesist Michiel Vanhove stelde drie maanden geleden vier trainingsschema’s op, die je gratis kunt ontvangen door een korte motivatie met je loopgeschiedenis en ambitie te mailen naar met als onderwerp “Trainingsschema – Gent 10 Mijl”.

We hebben een schema voor wie de 10 mijl wil lopen in 1u15, 1u30, 1u45 en een start to run schema voor wie zich niet wil vastpinnen op een tijd, maar de 10 mijl met de glimlach wil uitlopen. Coach Michiel nam ons mee voor een voorbereiding van 20 weken, waarin we halfweg zijn aanbeland in een herstelweek. “Dat is een goed moment om te evalueren hoe de trainingen lopen”, zegt Michiel Vanhove. “Als je het gevoel hebt dat de trainingen erg zwaar zijn of je voelt je na deze herstelweek nog steeds moe, dan kun je het tempo van de trainingen en je ambitie beter iets terugschroeven. Het allerbelangrijkste is dat je plezier beleeft aan je trainingen, niet geblesseerd raakt en de 10 mijl comfortabel kunt uitlopen. Een minuut sneller of trager lopen, is van ondergeschikt belang.”

“Nu nog instappen in een van de schema’s is zeker mogelijk als je loopervaring hebt. Gebruik je laatste wedstrijd of een intensieve training om te evalueren waar je staat en welk schema bij jou kan passen. Wie geen of weinig loopervaring heeft en nu wil starten met de voorbereiding, kan beter kiezen voor de 5 mijl. Zo hoef je niets te missen van de sfeer en geef je je lichaam een haalbare uitdaging.” “De voorbije tien weken hebben we gewerkt aan je basisuithouding en snelheid, de komende tien weken laten we je geleidelijk groeien naar het tempo en de duur van de ABSoluut Gent 10 Mijl. Dat doen we door de snelheidstrainingen iets trager te lopen en de duurtrainingen geleidelijk sneller. Veel succes, maar vooral: veel plezier!”

Heb je nood aan een meer persoonlijke begeleiding of wil je de kans op blessures verminderen, dan biedt Michiel Van Hove ook pakketten op maat aan. Ontdek er alles over op zijn website: https://www.goalsrunningclub.be/